Kék hírek
2020. szeptember 25.

Újabb térfigyelő kamerák telepítését javasolják

Csütörtökön tartotta idei második ülését az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a polgármesteri hivatal tárgyalójában.

A megjelenteket – köztük dr. File Beáta jegyzőt és Szabó Mihály alpolgármestert – Kiss Sándor rendőr ezredes, a Bizottság elnöke köszöntötte.

Elsőként a két ülés között történt eseményekről, majd a koronavírus járvány aktuális adatairól tartott tájékoztatót a városi rendőrkapitány. A vírushelyzet miatt a nagyszabású rendezvények, a Bányásznapi programok is elmaradtak, így nem volt olyan esemény az utóbbi időben, ami komoly kihívást okozott volna a rendőrségnek. Mint mondta, a szeptember 24-i állapot szerint Komárom-Esztergom megyében közel 1400 személy, a járásban 96, míg Oroszlányon 57 fő van karanténban.

Ezt követően a fiatalkorúakkal kapcsolatos problémák komplex áttekintésére került sor. Ennél a napirendnél többen is megerősítették, hogy az eddigi tapasztalatok alapján kitűnően működik az iskolaőr szolgálat a József Attila Általános Iskolában.

Végezetül a város közbiztonságának javítása érdekében, javaslat került kidolgozásra újabb térfigyelő kamerák telepítési helyszíneiről. Lóczi Krisztián, a Közterület-felügyelet csoportvezetője elmondta, hogy Oroszlányban jelenleg 43 helyszínen 73 kamera van felszerelve. A Bizottság javaslatot tesz újabb megfigyelő eszközök telepítésére, melyek várhatóan a játszóterek környezetében, a Táncsics M. u. – Gönczi F. u., a Korányi F. u. – Mészáros L. u., a Bánki D. u. – Dózsa Gy. u. kereszteződésében, valamint az Erőműi tóparton lesznek üzembe helyezve.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek