Koronavírus
2020. szeptember 08.

Lezárják a szociális intézményeket

Látogatási és intézmény elhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézmény elhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével lehet elhagyni. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók. Természetesen az intézmények kertjébe is ki lehet menni.

Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírus teszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.

A kedden bejelentetett korlátozás az első belföldi intézkedés azóta, hogy elindult a második hullám, és szeptember elsejével határzárat rendelt el a kormány.

Forrás és fotó: MTI / 24.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek