Koronavírus
2020. szeptember 07.

Koronavírus tájékoztató

A Meseliget Óvoda egyik dolgozójánál igazolták a koronavírus jelenlétét. A hétvégi információk alapján az óvoda dolgozói, az óvodába járó gyerekek és egyik szülőjük hatósági karanténba kerültek.

A gyermekek és a dolgozók az óvodát a kéthetes karantén lejártát követően, vagy legkorábban két negatív PCR-teszt felmutatásával látogathatják újra, illetve vehetik fel a munkát. A tesztelést a szülők a háziorvosuknál, a gyermekekét a gyermekorvosoknál igényelhetik, esetükben a tesztelés ingyenes, ehhez a házi karantén elrendeléséről szóló határozatra van szükség. (Gyermekek esetében a mintavétel csak garatból történik.) Amennyiben az érintett személy nem vállalja a tesztelési eljárást, köteles megvárnia a karantén időszak lejártát. Ez időre a szülőket a gyermekek után táppénz illeti meg.

2020. szeptember 7-én megkezdődött az óvoda épületének és a kültéri játszóeszközök fertőtlenítése, amely időszak alatt az óvoda ideiglenesen zárva tart. Az intézményben az oktató-nevelő munkában rendkívüli szünet elrendelésére az Oktatási Hivatal rendelkezik hatáskörrel, ilyen irányú utasítást az óvoda még nem kapott.

A Hamvas Béla Gimnáziumban szintén pozitív lett egy tanár COVID-19 tesztje. Az iskola tájékoztatása szerint a tanár a diákokkal nem került közvetlen kontaktusba, a kollégákkal pedig a védekezési szabályokat betartva érintkezett, így az intézményben tovább folytatódhat az oktatás.

Az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben (óvodák, bölcsőde, művelődési központ és könyvtár, szociális szolgálat valamennyi telephelye, közös önkormányzati hivatal) továbbra is kötelező a maszk viselése. Oktatási intézményekben a gyermekekkel való munka során nem kötelező hordani, de az intézményekbe lépő külső személyeknek, szülőknek, valamint a szülőkkel kommunikáló dolgozóknak viselniük kell a maszkot.

Az önkormányzat intézményei számára folyamatosan biztosítottak a fertőtlenítéshez szükséges anyagok.

A karanténban lévőkről az Önkormányzat nem kap részletes hivatalos tájékoztatást, ezért mindenki egyéni felelőssége is, hogy vigyázzon magára és környezetére. Továbbra is kérjük, hogy fokozottan tartsák be az óvintézkedéseket és felelősségteljesen legyenek minden közösségben!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek