Koronavírus
2020. July 02.

H-UNCOVER felmérés

A felmérés eredményei alapján 56 ezer főre becsülhető a koronavírus fertőzésen átesett lakosság nagysága Magyarországon.

A négy orvosi egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében megvalósult H-UNCOVER felmérés eredményeit július 1-én, sajtótájékoztató keretében ismertették a felvételben résztvevő intézmények.

Mag Kornélia a KSH elnökhelyettese beszámolt a felméréshez szükséges mintavételi eljárásról, a kérdőíves kikérdezés és a tesztelés megvalósulásáról: „A KSH feladata, hogy a felhasználók számára megbízható, pontos adatokat szolgáltassunk a döntéshozatalhoz. A felmérés eredményeként Magyarország koronavírus érintettségére vonatkozóan is rendelkezünk ilyen adatokkal, mely nemzetközi összehasonlításban is ritkaságnak számít.”

A május hónapban, mintegy 10 600 felkért személy közreműködésével végzett kérdőíves felmérés és tesztelés célja az volt, hogy valós képet adjon az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek számáról. Az eredmények alapján a 14 éves és idősebb népesség közül 56 ezer főre becsülhető a koronavírus fertőzésen átesett lakosság nagysága Magyarországon.

A felvétel részleteiről és az eredményekről további információk a Koronavírus dossziéban olvashatók.

Forrás: KSH


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek