Koronavírus
2020. május 24.

2 fertőzöttel nőtt a Komárom-Esztergom megyei covidosok száma

A kormányzati tájékoztató oldal adatai szerint vasárnap reggelre szűkebb hazánkban kettővel, a szomszédos Fejér megyében eggyel nőtt a fertőzöttek száma.

236-ra nőtt Komárom-Esztergom megyében a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma május 24-re. Ez kettővel több, mint egy nappal korábban. Szomszédos megyéink közül Győr-Moson Sopronban és Veszprémben nem nőtt a fertőzöttek száma, míg Fejérben eggyel, 367-re emelkedett.

Országos szinten 3741 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma, 1690-en viszont már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 61, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. 442-en igényelnek kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztetett rá, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

Forrás:koronavirus.gov.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek