Önkormányzat
2020. május 22.

Kötetlen testületi ülés

Rajnai Gábor alpolgármester kezdeményezésére nem hivatalos, kötetlen testületi ülést tartottak csütörtök délután az oroszlányi Polgármesteri Hivatalban.

Az eseményen elsőként Lazók Zoltán polgármester az elmúlt két hónap fontosabb eseményeiről, intézkedéseiről tartott tájékoztatót a megjelent képviselőknek, intézményvezetőknek. Mint mondta, az önkormányzat megpróbált mindent megtenni a koronavírus járvány okozta problémák kezelésének érdekében. A védekezésre eddig 64 millió forintot fordított a város.

Szabó Mihály alpolgármester elmondta, hogy az elmúlt 10 hét alatt sikerült folyamatosan beszerezni a megfelelő mennyiségű és minőségű tisztítószereket, fertőtlenítőket és védőfelszereléseket, melyeket heti rendszerességgel biztosítottak az intézmények számára.

Dr. File Beáta jegyző a polgármesteri hivatal működéséről tartott beszámolót. Az intézménybe továbbra is az elektronikus ügyintézést javasolják leginkább, várhatóan júniusban már lehetőség lesz a személyes egyeztetésekre is. Külön kiemelte a közterület-felügyelők munkáját, akik a hét minden napján megfeszített erővel állnak készenlétben.

Dr. Kiss Sándor városi rendőrkapitány megköszönte a hivatal munkáját és segítségét. Kifejtette, hogy a kialakult helyzethez mérten pozitív volt a lakosság hozzáállása, országos szinten is példaértékű volt idáig a helyi polgárok viselkedése.

Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az enyhítő határozatok után is cégük folyamatosan végzi a köztisztasági munkákat, a tavaszi városszépítési és útjavítási munkákat, melyhez – csakúgy mint idáig – minden védőfelszerelést megkapnak a várostól.

Örömteli dolog, hogy hétfőtől ismét nyitnak az óvodák. A szülők a bejáratig kísérhetik gyermeküket, az épületbe továbbra sem mehetnek be. Folyamatosan végzik a játékok fertőtlenítését és a homokozók feltöltését. Hétfőtől a bölcsőde is teljes nyitvatartással üzemel.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek