Egészség
2020. April 29.

Orvosi ellátási rend változás!

A Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlatot, és valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését rendelte el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A határozat a tatabányai központi telephelyen működő egységeket érinti. Az intézkedés visszavonásig érvényes, addig változik az ellátási rend a tatabányai Szent Borbála Kórházban!

Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig ott is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük. Új betegeket nem fogad a Szent Borbála Kórház. A mentők és a háziorvosok már az új rend szerint szállítják, illetve utalják a betegeket.

Az alábbi járóbeteg ellátási területek Tatán működnek a továbbiakban:

 • Tata, Hősök tere 2.: belgyógyászat, gasztroenterológia, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat (terhes tanácsadás is), csecsemő- és gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, audiológia, szemészet, bőr- és nemibeteg ellátás, neurológia, urológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, kardiológia, gyógytorna
 • Tata, Almási utca 8.: ortopédia és gyógytorna
 • Tata, Fürdő utca 21.: orvosi laboratóriumi diagnosztika

A COVID-19 betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása) esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései, tehát Környe esetében is, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban történik.

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost!

Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – melyik település melyik szakrendelése hol működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést. A Szent Borbála Kórház Kardiológia Osztálya telefonos és e-mailes konzultációs lehetőséget biztosít a COVID-19 járvány ideje alatt kardiológiai betegek részére. Munkanapokon 10.00-14.00 óra között a 06 30 654-0305-as telefonszámon, illetve írásban a kardinfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.

JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSOK HELYSZÍNEI OROSZLÁNY ESETÉBEN:

 • haematológia: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.)
 • nefrológia, érsebészet, traumatológia, CT diagnosztika, MRI diagnosztika, echokardiográfia, izotópdiagnosztika: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.)
 • allergológia és klinikai immunológia, idegsebészet, gyermekszemészet, csecsemő és gyermek fül-, orr, gégegyógyászat, kézsebészet, dento-alveoláris sebészet, fogászati röntgen, onkológia: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.)
 • klinikai onkológia: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.)
 • aneszteziológia: Vaszary Kolos Kórház, (2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28.
 • addiktológia: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.)
 • mammográfia: „Klinikus” Egészségügyi és Szolgáltató Bt. (2890 Tata, Komáromi u. 7.)
 • klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia: Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet (2840 Oroszlány, Alkotmány u. 2.)

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek