Hír
2020. április 27.

Segítség a segítőknek

A polgárőrség megyénkben is tevékenyen részt vesz a járvány elleni védekezésben, több fronton helytállnak, a feladataik ellátásához nekik is jól jön a segítség! A megyei önkormányzat támogatásukra felhívást tett közzé, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen Polgárőr Alapot hozott létre.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség tagjai az országos veszélyhelyzet kihirdetése óta több fronton is helytállnak: kinn vannak az utcákon, fokozott járőrszolgálattal kapcsolódnak be a közterületek ellenőrzésébe, segítséget nyújtanak az időseknek az élelmiszerek, a gyógyszerek beszerzésében, kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságunkra. Megyénkben 39 egyesületben 1100-an teljesítenek szolgálatot díjazás nélkül, a tavalyi évben több mint 120 ezer munkaórában álltak a lakosság szolgálatában. A járvány idején feladataik ellátásához jól jön a segítség!

A megyei önkormányzat a Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen ezért KEM Polgárőr Alapot hozott létre a szükséges védőfelszerelések beszerzésére, eszközbeszerzésre és a működési költségeik finanszírozására. Az Alapot 600 ezer forint hozzájárulással indítottuk útjára – ehhez 200 ezer forintot a megyei önkormányzat, 400 ezer forintot a megyei közgyűlés tagjai és a külső bizottsági tagok adományoztak. „Fontos, hogy a nehéz időkben is összefogjunk, és megbecsüljük azokat, akik önkéntesen értünk munkálkodnak” – emlékeztetett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek