Hír
2020. április 19.

Internetes matematika felkészítő

Ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is.

Az e-learning oldal leckéit a NAT szerinti tematikában rendszerezték, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját. Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt a mateking.hu-nak, statisztikáik szerint pedig már most a középiskolások egynegyede rendszeresen használja őket matematikatanuláshoz.

Március 16-ától tantermen kívüli digitális munkarendben zajlik az oktatás. A koronavírus okozta átállás hirtelen jött ugyan és nem teljesen zökkenőmentes, de rövid idő alatt mégis hatalmas eredményeket értek el az online oktatás terén az intézmények, a tanárok, a diákok és a szülők is. Világszerte számos cég tette ingyenessé a szolgáltatásait, ezzel megkönnyítve a digitális tanulást.

Így tett a Mateking.hu is, amely ingyenessé és regisztráció nélkül szabadon elérhetővé tette a teljes középiskolai matematika tananyagát. Ez 36 témakört és 374 darab oktatási anyagot jelent. Ezen kívül ingyenesen elérhető a weboldal matematika érettségire felkészítő felülete is.

A statisztikák alapján tömegesen használják most a felületet, a mateking.hu látogatottsága megtízszereződött március 15 után. Az átállás óta eltelt három hét alatt összesen 1 millió 33 ezer egyedi látogatójuk volt.

„A középiskolások csaknem egynegyede rendszeresen használja az oldalt matematikatanuláshoz, tehát hetente több alkalommal is visszatér. Például a koordinátageometria témaköreit 20 ezer diák tanulta nálunk, a vektorok műveletet pedig 14 ezer a 70 ezres évfolyamból. A szinuszt és koszinuszt 11 ezer diák tanulmányozta, az érettségi felkészítőt pedig 7 ezren nézték meg” – mondta Mosóczi András egyetemi óraadó, az ötszörös Év Honlapja-díjas mateking.hu alapítója.

A középiskolásoknak szóló ingyenes lehetőség határozatlan ideig elérhető, bármikor be lehet kapcsolódni. A nagy érdeklődés miatt a korábbinál hússzor erősebbre cserélték a szervereiket, így attól sem kell tartani, hogy lefagyna vagy akadozna a rendszer.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek