Koronavírus
2020. április 18.

Tovább emelkedett a koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében április 18-ra kettővel nőtt a regisztrált betegek száma, így megyénkben már 25 koronavírus-fertőzött van. Emellett bejelentették, hogy országos szinten 1834-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Ezen kívül sajnos újabb 16, többségében idős krónikus beteg hunyt el, ezzel együtt már 172 főre emelkedett az elhalálozottak száma. Összesen 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. Azonban 231-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A legfrissebb adatok értelmében péntek óta Fejér megyében tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma. Győr-Moson-Sopron megyében és Veszprém megyében nem regisztráltak újabb betegeket. A fővárosban az előző napok tendenciáját követve ismét komoly emelkedés figyelhető meg egy nap leforgása alatt. Budapesten 883-ról 929-re ugrott a betegek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek