Koronavírus
2020. április 15.

Nem nőtt a fertőzöttek száma megyénkben

A koronavirus.gov.hu április 15-i adatai szerint továbbra is 20 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Komárom-Esztergom megyében, országos szinten 1579 főt.

Az április 15-én reggel a koronavirus.gov.hu-n közzétett adatok szerint Komárom-Esztergom megyében a legutóbbi április 14-i tájékoztatás óta nem nőtt a regisztrált betegek száma, így megyénkben továbbra is 20 koronavírus-fertőzött van. Emellett bejelentették, hogy szerdára országosan 1579-re nőtt az igazolt koronavírus betegek száma. Ezen kívül sajnos újabb 12 beteg hunyt el, ezzel együtt már 134 főre emelkedett a számuk. Azonban 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A legfrissebb adatok értelmében tegnap óta Fejér megyében nyolccal nőtt a fertőzöttek száma. A fővárosban az előző napok tendenciáját követve ismét komoly emelkedés figyelhető meg egy nap leforgása alatt. Budapesten 732-ről 770-re ugrott a betegek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek