Hír
2020. január 31.

Rendkívüli roma ülés

Megtartotta idei első, egyben rendkívüli ülését péntek délelőtt az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A megjelenteket, köztük Rajnai Gábor alpolgármestert Babai János elnök köszöntötte.

Elsőként a két ülés között történt fontosabb események beszámolóját fogadták el, melyben többek között a decemberi Roma Bál, a fenyőfaosztás, a karácsonyi főzés és egy jótékonysági focitorna szerepelt. Szintén elfogadásra került az Oroszlány Város Önkormányzatával történt együttműködési megállapodás. Ennek célja, a hatékony munka biztosítása, a Nemzetiségi Önkormányzat törvényes működésének biztosítása a vonatkozó jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett. A megállapodás részletesen meghatározza az együttműködésre vonatkozó szabályokat és eljárási rendet, a munkamegosztást és a felelősség rendszerét.

Támogatták a 2019. évi költségvetés módosítását, mely a tavalyi évzáró bál bekerülési összege miatt vált szükségessé. Napirendre került az önkormányzat saját bevételének, valamint adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő 3 évre várható megállapítása. A határozati javaslatot a képviselők egyhangúan megszavazták.

Elfogadásra került a 2020. évi költségvetés tervezet is, mely részletesen tartalmazza és teljeskörűen bemutatja a várható bevételeket és kiadásokat. Végezetül döntés született együttműködési megállapodások megkötéséről. Ennek eredményeként a jövőben partnerként számíthatnak megyén belül az ácsi, ácsteszéri, komáromi és kisbéri, megyén kívül a dombóvári, kaposvári, páli és tamási roma önkormányzatok segítségére.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek