Hír
2020. január 02.

Eseménydús év vége

A Vértes Járási Mentő Csoport 2014-ben alakult, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Öte) és a Kecskédi Öte összevonásával. A 25 fős csoport öt évre szerződött vízkár elhárítási feladatok elvégzésére.

Mint azt Tyukodi József, az oroszlányi csapat vezetője elmondta, legutóbbi minősítésük novemberben a kecskédi horgásztónál sikeres volt. A mentőcsoport parancsnoka Varga Mihály Sebestyén tü. főhadnagy katasztrófavédelmi megbízott. A gyakorlaton egy szociális egészségügyi csoport, 4 fővel gondoskodott a szakszerű ellátásról, az erre a célra berendezett sátorban. A sátrak telepítését, világítását és a berendezéseit 10-en végezték.

Szintén novemberben pályázott sikerrel az Oroszlányi ÖTE felszerelésekre, aminek eredményeképpen 250 ezer forint értékben nyertek szak- és védőfelszereléseket.

Az idei évben is felkérték az egyesület tagjait a mikulásház két napos programjaihoz decemberben, amiben az ifjúsági együttes tagjai vettek részt, végül Dadon a közösségi házban tartottak toborzó bemutatót december közepén.

- Egy kicsi betekintést szerettünk volna adni a versenyeken időre végrehajtott nehéz és izgalmas feladatokból. Mentő kötél felszedése, életmentés hármas hurok megkötése, mászó öv felvétele, „C” tömlő gurítása, osztóra való csatlakoztatása, bevetési ruha sisak felvétele szerepelt a bemutató során, amit szeretnénk megismételni a községben – tájékoztatott Tyukodi József.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek