Közélet
2019. december 02.

Borbála napok a Borbálán

Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a borbálai közösségi ház nyugdíjas klubjának hagyományos Szent Borbála Napok programja és kiállítása.

- Jó érzés tapasztalni, hogy mind aktívabbak Oroszlány szépkorú lakói, akiknek igénye volt az is, hogy legyen szervezett találkozási alkalmuk. Ennek okán alakult meg a Borbálai Nyugdíjasok Klubja, amelynek közössége évek óta megszervezi adventi programsorozatát – köszöntötte Lazók Zoltán polgármester a megnyitó vendégeit, aki így folytatta: Minden emberi társadalom alapértékei közé tartozik az, hogy tisztelik hajlott korú embertársaikat, segítik, támogatják őket. És legyünk őszinték, az elmúlt időszakban bizony nem tettünk meg mindent a nyugdíjasok, szépkorúak társadalmáért. Nem lehet senkinek sem igazán tiszta a lelkiismerete ezen a téren, és van bőven tennivalónk. Mindezek ellenére szívből kívánom, hogy érezzék: nem volt hiábavaló az önök dolgos élete, hogy városunk otthonos, békés, lakóira odafigyelő módon fejlődik tovább.

A városvezető gondolatait követően Dancs József beszélt a bányászat és Szent Borbála kapcsolatáról, majd Ürmös Lászlóné adott elő az alkalomhoz illő verset. A megnyitó műsorát a klub énekkara tette emlékezetesebbé.

A bemutatón többek között kézművesmunkákat, házi készítésű szörpöket, lekvárokat, karácsonyi díszeket és ajándéktárgyakat, valamint bányászati emlékeket tekinthet meg az érdeklődő keddig, 14 és 17 óra között.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek