Hír
2019. október 03.

A szépkorúakat ünnepelték

Mióta megkezdték működésüket, azóta soha nem feledkeznek meg az idősek napjáról az Oroszlányi Szociális Szolgálat Időseket Ellátó Egységében, tudtuk meg Lackovics Irén vezetőtől szerdán, azon az ünnepségen, melyet a jeles nap alkalmából szerveztek az ott dolgozók.

Az otthonban élő, és a nappali klubba járó szépkorúakat, vetített képes visszatekintővel lepte meg a ház vezetője, hiszen idén több helyre ellátogattak, több szórakoztató programon is részt vettek.

A közeli múlt felidézését követően Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, íratlan kötelességünk, hogy a nemzedékek egymásra épülve segítsék egymást, hiszen a mai idősek nevelték fel a fiatalabb korosztályok tagjait, így joggal várják el, hogy mi is gondoskodjunk róluk, segítsük boldogulásukat.

- Az idős emberek élete nem jelentheti a kiszolgáltatottságot, rászorultságot, hanem az aktív, jól megérdemelt pihenést kell ebben a korban biztosítani, s erre hivatott az az önkormányzati ellátórendszer is, melynek egyik intézményében ma köszönthetem Önöket. - fogalmazott a polgármester.

A szervezők igazán szórakoztató műsorral kedveskedtek a nagymamáknak, nagypapáknak, hiszen a köszöntő beszédek elhangzása után, látványos produkcióval lépett a rögtönzött táncparkettre a bokodi Deja Vu csoport, majd Rigó Ricsi szavalatait is meghallgathatták, megkönnyezhették a jelenlévők, akiket a délután hátralevő részében sem hagytak unatkozni.

Ilyenkor egy kellemes, zenés délutánnal szoktuk zárni a napot. Nagyon finom szendvicseket készítettek a kollégák, sütemény is kerül az asztalokra, és a konyhán dolgozók mennyei pogácsájával is megkínáljuk az időseket. Ez a mi ajándékunk számukra. - árulta el az intézményvezető.

A harminc fő befogadására alkalmas otthonban jelenleg minden ágy foglalt, hiszen harminc idős ember éli ott a mindennapjait. A ház munkatársai, az ápolók, szociális munkások, idősgondozók nap mint nap azért dolgoznak, hogy az ezüst éveket békességben és méltó életkörülmények között tölthessék el a gondjaikra bízott szépkorúak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek