Kék hírek
2019. szeptember 08.

Családi nap a biztonság jegyében

Színes akadálypályák, berregő autók és motorkerékpárok mellett, barátságos rendőrök igyekeztek felhívni a figyelmet szombaton a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

Hétvégén, Bűn és Balesetmegelőzési Családi Napot tartottak Oroszlány főtérén, Egymásra Figyelve címmel. Az esemény fő célja az, hogy próbáljunk meg egymásra odafigyelni, bármilyen közlekedési formát is választunk – mondta el Adorján Anett, pályázati referens.

Oroszlány Város Önkormányzatának munkatársától azt is megtudtuk, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően szervezhették meg a programot, melyen Herman Istvánné, az Oroszlányi Bűn és Balesetmegelőzési Bizottság tagja köszöntötte a résztvevőket.

Elkezdődött az iskola! Sokkal több gyerek közlekedik, jár-kel a városban, ami arra figyelmeztet, hogy a gépjárművezetőknek még nagyobb óvatossággal kell közlekedniük. Ki gyalog, ki rollerrel, ki pedig görkorcsolyával vesz részt a közlekedésben, gyakran annak fő szabályainak ismerete nélkül. A játéknak és a szabadidő eltöltésének fontos szerepe van a gyermekek és a fiatalok életében, az is fontos azonban, hogy mindeközben biztonságban legyenek, ne érje őket baleset, sérülés. A mai változatos program ehhez kíván segítséget nyújtani, nem csak a fiatal, de az idősebb korosztálynak is - fejtette ki az önkormányzati képviselő.

A program valóban változatos volt, hiszen a vezetéstechnikai tréningen túl, ügyességi pályákon próbálhatták ki magukat az érdeklődők, KRESZ-teszteket tölthettek ki, sőt, a Magyar Autóklub GKI, „borulós” és biztonsági öves szimulátorokkal érkezett a rendezvényre. A szabadtéri színpad előtt rendőrmotor szlalomozott, a Szent Borbála Téren a Bokodi Teremkerékpár Sport Egyesület növendékei tartottak bemutatót egy keréken, a Csobbanó Uszoda előtti parkolóban pedig, a KÉSZ Kft. munkatársai várták autóikkal a gyakorolni vágyókat, de a Spindler Rallye Team és Zagyva Lajos jóvoltából rallye bemutatót is tartottak a közönségnek, sőt az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjai egy roncsautó darabolással azt is szemléltették, hogy mi történik egy komoly baleset után gépjárművünkkel.

Mint azt a referenstől megtudtuk, a szombati program egy nyitórendezvény volt, vagyis a jövőben várható még hasonló, bűn- és balesetmegelőzést célzó akció a városban.

Szeretnénk a folytatást a városlakók körében. A város rendelkezik bűn és balesetmegelőzési programmal, azonban szívesen vennénk civil kezdeményezést, javaslatot ebben a témában, amelyet természetesen a későbbiekben igyekszünk majd beépíteni a programba - fogalmazott Adorján Anett.

A rendezvény, a TOP 5.3.1-16 számú, A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányon című projekt keretében valósulhatott meg. A programot Oroszlány Város Önkormányzata szervezte, az Oroszlányi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, és az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság, valamint a Magyar Autóklub, a KÉSZ Kft, a Spindler Rallye Team és Zagyva Lajos közreműködésével.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek