Hír
2019. szeptember 02.

Retróval zárt a programsorozat

A retró és a nosztalgia jegyében született meg az idei Bányásznap utolsó délutánjának programja, és a szervezők arra is nagy gondot fordítottak, hogy zömében oroszlányi előadók szórakoztassák a nagyérdeműt.

A mai rendezvényt a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház munkatársai szervezik. A fölöttünk lévő bázist, az anyagi hátteret és a program jóváhagyását a Bányász Klub Alapítvány kuratóriumának és a Vért vezetésének köszönhetjük - tudtuk meg Szabó Károlytól, a Bányász Klub intézményvezetőjétől.

Délelőttre főként a kisgyerekes családokat várták a szabadtéri színpad elé, hiszen a MagyaRock Dalszínház egy kicsiknek szóló mesemusicallel, Rózácska és Rózsácska történetével érkezett Oroszlányba.

A négy órakor kezdődött délutáni programok kicsit visszarepítették a közönséget az időben. Nem csak parádés gitárszólókat hallhatott a publikum, de Máté Péter és Cserháti Zsuzsa örökzöldjei is felcsendültek a perzselő forróságban. A tikkasztó hőség nem szegte kedvét a jó muzsikára vágyó oroszlányiaknak. A nézők, a téren fellelhető minden talpalatnyi árnyékot kihasználva élvezték a jó zenét, de igazán szép számú közönséget, a hét óra után színpadra lépő Kadarkások vonzottak a térre. A társulat, a Csinibaba című film klasszikusaival teremtett remek hangulatot. Hol pörögtek a pöttyös szoknyák, és a színes karton ruhák, hol pedig lassan ringtak a csípők az ismerős dallamokra, melyet kissé talán bátortalanul, de a közönség soraiban állók is együtt dúdoltak a fiatalokkal.

Táncos produkcióval folytatódott a rendezvény, és a retró fényekkel megvilágított színpadon este fél nyolctól a Dance Reform táncstúdió és a Silhouette Balett táncosai mellett a Hunyadi Tanári Tánckar is bemutatkozott.

Élő zenekaros musicallel ért véget a programsorozat. A MagyaRock Dalszínház, Szép nyári nap című produkciójára sokan voltak kíváncsiak, hiszen a nyolc órára meghirdetett előadásra már jóval a kezdés előtt tömött sorokban állva vártak az emberek az OKSZÍK bejáratánál, ami nem csoda, hiszen a Neoton Família legismertebb dalait felsorakoztató bemutató igazi csemege volt a könnyűzene kedvelői és a kikapcsolódni vágyók számára.

A bányásznapi programsorozat többszáz képét a Fotógalériában tekintheti meg!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek