Hír
2019. szeptember 01.

Milliós születésnapi ajándék az államtitkártól

Ajándékkal érkezett Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő a III. Oroszlányi Fúvószenekari Találkozóra, melynek szombaton adott otthont a város főtere.

Míg tavaly tamburbotot adományozott a fúvósoknak, úgy idén nagyobb meglepetéssel szolgált. A térség képviselője, köszöntő beszédében elmondta, hogy egy tavaly kínálkozott lehetőséget ragadott meg, melynek köszönhetően Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, hárommillió forinttal támogatja a Bányász Zenekar jövő évi programját.

Nemcsak az országgyűlési képviselő biztosította támogatásáról a zenekart, hanem Lazók Zoltán polgármester is, aki szeretettel üdvözölte a találkozó résztvevőit.

Nagyon örülünk a 3 millió forintos támogatásnak. Ezzel persze kötelezettséget vállaltunk, hiszen különféle rendezvények szervezésére kapjuk ezt a számunkra jelentős összeget - mondta el megkeresésünkre Gánics József egyesületi elnök, aki így folytatta: Természetesen a városnak is köszönettel tartozunk, hiszen minden évben támogatják a zenekart. Enélkül a támogatás nélkül nem tudnánk azt a minőséget és színvonalat hozni, amit általában meg tudunk teremteni.

A minőségi szórakoztatásra való törekvés a szombati találkozó alkalmával is megmutatkozott. A vendéglátó együttes meghívására érkeztek fúvósok Várpalotáról, Abáról, Mogyorósbányáról. A zenészek nemcsak klasszikus művekkel szórakoztatták a közönséget, hiszen olyan dallamok is megszólaltak előadásukban mint a Hallelujah vagy a Titanic betétdala, sőt a nemrég debütált Kaliforniai Álom című nagy sikerű amerikai mozifilm legfülbemászóbb dallamát is elfújták.

Oroszlány testvérvárosából Vágsellyéről is érkezett egy művészeti csoport, akik táncokkal szórakoztatták a közönséget, míg a Konskie-t képviselőlengyel vendégek dalcsokorral léptek színpadra.

A Fúvószenekari Találkozó utolsó fellépői a házigazdák voltak, akik a tőlük megszokott nívós produkcióval zárták idei bányásznapi programjukat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek