Hír
2019. augusztus 20.

Boroszlány másodszor

A boroké volt a főszerep Oroszlányon az elmúlt két napban, hiszen vasárnap elstartolt a Boroszlány, a II. Oroszlányi Nemzetközi Borfesztivál.

Tavaly fogalmazódott meg egy borfesztivál szervezésének ötlete a városban, az OKSZÍK munkatársai pedig nem tétlenkedtek, belevágtak a munkába, így idén már második alkalommal töltötte meg a színpad előtti teret, a tavalyi nyolc helyett, ez alkalommal már tizenegy híres-neves borászat, akik jó szívvel kínálták portékáikat a kilátogató oroszlányiaknak.

Nem csak a tavaly már megismert pincészetek nedűit kóstolhatta újra a nagyérdemű, hiszen a szervezők új résztvevőkről is gondoskodtak. A tavasszal elkezdett szervezésnek köszönhetően, a magyar borok mellett, idén a nemes nedű kedvelői, cseh, szlovák és grúz borokkal is megismerkedhettek. Természetesen, miközben fogytak a borok, a színpadon egymást váltották a különböző művészeti csoportok, együttesek.

Minden téren törekedtünk a nemzetköziségre! – mondta el Takács Tímea, az OKSZÍK intézményvezetője – Arra, hogy a fellépők között is köszönthessünk határon túlról érkezett művészeket.

Vasárnap egy erdélyi csoport, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ropta a táncot a szabadtéri színpadon az augusztusi forróságban, majd egy már jól ismert zenekar, a B-oldal csapott a húrok közé és játszotta el a legismertebb magyar rockdalokat, de, hogy a táncolni vágyó vendégeknek is kedvezzenek a szervezők, vasárnap estére meghívták a Brass and Roll zenekart, akik rendhagyó módon nem a színpadon, hanem a vendégek között fújták a talpalávalót.

Hétfő délután a Boja zenekar és az Estendon együttes tette hangulatossá a borozást, majd este, kis csúszással ugyan, de színpadra lépett a Peet Project nevű formáció is, akik különleges zenéjükkel mintegy megkoronázták az idei borfesztivált.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek