Közélet
2019. május 02.

Változatos programokkal telt a munka ünnepe

A május elsejei hagyományokhoz hűen, hangulatos ébresztővel indult a szerda reggel városunkban. A munka ünnepének programjait az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kora reggeli térzenéje nyitotta.

Délután aztán ugrálóvárak, héliumos lufik, zsákbamacska és arcfestés fogadta a gyerekeket és a vendégeket az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár melletti szabadtéri színpadnál.

Az előadások délután négy órakor Farkasházy Réka és a Tintanyúl Zenekar élő koncertjével kezdődtek. A dallamos gyerekmuzsikákból álló dalcsokrot a HéBé Művészeti Iskola növendékeinek produkciója követte, akik látványos mazsorett és versenytánc darabokkal léptek színpadra.

Mindeközben nem tétlenkedtek a Falu-Hagyományőrző és Kulturális Egyesület aktivistái, akik előbb a Bányász Klubnál, majd a Fő téren, végül pedig a Rákóczi kultúrotthonnál állítottak májusfát a hivatásos tűzoltók segítségével.

Este hét órára, Zalatnay Sarolta előadására ismét megtelt a szabadtéri színpad előtti tér. Az énekesnő produkcióját és az őt követő együttes klasszikusait hallgatva sokan felidézték a régi majálisok örömteli pillanatait.

Az idei május elsejei programokra Vincze Lilla és zenekara tette fel a koronát, akik az énekesnő 1985-ben alakult, kora egyik legnépszerűbb magyar újhullámos pop bandájának, a Napoleon Boulevardnak a dalait keltették újra életre.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek