Intézmény
2018. március 28.

Új óvodai férőhelyekre van szükség

Az elmúlt 5 évben Oroszlány Város Óvodáiban az óvodai férőhelyek száma magasabb volt, mint az óvodába jelentkező gyermekek létszáma. Az utóbbi 3 évben azonban a gyermekek születésének száma megnövekedett, és ez újabb férőhelyek kialakítását teszi szükségessé – áll abban az előterjesztésben, amelyről - többek között - keddi ülésén tárgyalt a képviselő-testület.

A Szociális Szolgálat tavalyi évéről szóló beszámoló szintén a döntéshozók elé került. A 29 oldalas anyag megállapításai között szerepel, hogy az intézmény létszám ellátottsága megközelíti a szakmai létszám normatívákat. Kivételt képez ez alól a család- és gyermekjóléti szolgálat és központ, ahol folyamatos létszámhiánnyal, elvándorlással, betöltetlen álláshelyekkel kell számolni. A közfoglalkoztatási programokban részt vevők lehetőséget ad arra, hogy a végzettséget nem igényló munkakörökben őket is foglalkoztassák.

Az intézmény működési engedély alapján, négy telephelyen működik, melyek az engedélyezett ellátottak száma és az ellátási feladatok szempontjából megfelelő alapterülettel, elfogadható építészeti adottságokkal rendelkezik, bár a karbantartási feladatok elvégzése egyre több munkát ad. Az intézmények felújítási rangsorában szükséges figyelembe venni azt, hogy az Idősek Átmeneti Otthonában a nyílászárók cseréje és a fűtéskorszerűsítés (elsősorban radiátorok cseréje) a 2000-ben végrehajtott intézmény felújítás során nem történt meg, az intézmény teljesen lepusztult.

2012-ben az Önkormányzat családsegítő-, gyermekjóléti-, és közösségi szolgáltatások céljára kétszintes házat vásárolt a Nyíres dűlő elején. A Csillag Szolgáltató Pont nevet kapó épület funkciónak megfelelő felújítása 2013. nyarára készült el. Itt azóta is folyamatos jelenlétünkkel biztosítják a dűlőkben élők szolgáltatásokhoz való hozzájutását. Az Önkormányzati Szociális Szolgálat valamennyi telephelye akadálymentesített. Jelenleg a telephelyek tárgyi eszközeinek működtetése, pótlása, esetleges cseréje, felújítása ad napi teendőket – áll az az anyagban.

A testületi ülés teljes anyaga az Önkormányzat >> Képviselő-testület >> Testületi ülések menüpontban tekinthető meg


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek