Közélet
2017. december 04.

Kigyúltak a fények!

Szépen tervezett díszkivilágítás, a település karácsonyfája, betlehemes installáció, adventi vásár, feldíszített fák, tűzzsonglőrök, kisvasút várta a település lakóit vasárnap este, s gazdag kulturális programsorozattal vette kezdetét az advent, amire százak látogattak ki Oroszlány főterére.

- Közeleg a karácsony, a legnépszerűbb és a legbensőségesebb családi ünnepünk. A világban szinte mindenhol megünneplik, s úgy is hívják, hogy a szeretet ünnepe. Azt gondolom, hogy a szeretet, az egymásra való odafigyelés, az egymás iránti tolerancia egész évben velünk kell, hogy legyen, csak éppen karácsonykor éri el a csúcspontját. Ilyenkor még jobban odafigyelünk arra, hogy egymásnak örömet szerezzünk, kinyilvánítsuk a szeretetünket. A Szeretet ünnepén a Szeretet legyen útmutatónk családunkban, baráti körünkben, az iskolában, mindenkivel szemben. Ha hiszünk a Szeretet erejében, az megadja a reményt, hogy magunk is boldogságban járhassuk az életünket – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket Lazók Zoltán polgármester a szabadtéri színpadon, ahol Farkas Etelka evangélikus lelkész hirdetett igét.

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával „hivatalosan” is kezdetét vette a várakozás és lelki felkészülés időszaka, s ehhez adtak támogatást a Bakfark Bálint iskola diákjai, a Szijj Irma kamarakórus dalosai, s nem utolsó sorban Sasvári Sándor karácsonyi műsora.

A következő hetekben érdemes naponta felkeresni az OKSZÍK, vagy a város weboldalait, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a programokról, hiszen olyan ismert művészek lépnek a világot jelentő deszkákra, mint a Rico&Miss Mood duó, Péter Szabó Szilvia, vagy Soltész Rezső, de sok gyermekrendezvényt is szerveztek a művelődési központ munkatársai.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek