Intézmény
2017. november 11.

Ötven éves a Benedek

Fél évszázad fotói relikviái, emlékei fogadták a vendégeket péntek délelőtt a művelődési központ kiállítótermében, amelyek a jubileumát ünneplő Benedek Elek EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium elmúlt évtizedeinek emlékezetes pillanataira emlékeztettek.

Mint azt Lazók Zoltán ünnepi köszöntőjében elmondta, ennyi idő alatt fejlődött egy apró kis iskola az oroszlányi járás olyan többcélú intézményévé és szellemi műhelyévé, amely az óvodás kortól a középiskolába lépésig tudja fogadnia tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista és más társfogyatékossággal élő gyermekeket.

- Nekem van szerencsém emlékezni, honnan indultak a hatvanas évek végefelé, amikor az újonnan verbuvált tantestület tagjai még a Táncsics úti barakkban tanítottak, aztán amikor 1972-ben költöztek, építkeztek, osztálytermeket alakítottak ki az ó-faluban. Szinte reggeltől estig egész napjukat az intézményben töltötték, és nagy akarással keresték azokat a lehetőségeket, melyekkel jobbá, szebbé, eredményesebbé tehették pedagógiai tevékenységüket, hogy végül 1997-ben elfoglalják jelenlegi helyüket – fogalmazott a polgármester, aki azt is hozzátette: Az életben gyors változások mennek végbe, főleg technológiai, kommunikációs és gazdasági területen. Az iskola, az oktatás rendszere azonban nehezebben mozdul, a feltételek nem vagy csak lassan javulnak, s így mind nehezebb követni a külvilág igényeit. Én mégis bizakodó vagyok és büszke arra, hogy ebben az intézményben jelen van a szakmailag kiváló pedagógusgárda, az elkötelezett és lelkiismeretes emberi erő, és mindezek nemcsak jelen vannak, de jól is működnek.

Kancz Csaba kormánymegbízott szintén méltatta az iskola eredményeit, valamint tolmácsolta Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő üdvözlő gondolatait, majd Nagyné Batin Erika intézményvezető lépett a mikrofonhoz.

Az igazgató beszédében megemlékezett az elmúlt fél évszázad sorsfordító pillanatairól, eseményeiről, majd emlékéremmel ajándékozta meg intézményvezető elődeit és Lazók Zoltánt.

Az ünnepség ezt követően a diákok műsorával folytatódott, és szakmai konferenciával zárult, amin a társintézmények képviselői mellett ott voltak a pedagógusok, a terület szakemberei is.

A jubileumi programsorozat november 17-én interaktív városi vetélkedővel folytatódik, és 24-én az integrált járási SNI sportnappal fejeződik be.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek