Hír
2017. október 26.

Traumatudatosság a gyermeknevelésben

Gyermeknevelési konferenciának ad otthont tárgyalótermében a legnagyobb oroszlányi cég október 25-27-én. A BorgWarner minden évben egy globálisan meghatározott célcsoportot támogat, ez idén a gyermekvédelem köré csoportosul.


A vállalat részéről Bernát Tímea elmondta: ennek az elkötelezettségnek idén már több megnyilvánulása is volt, melyek során úgy találták, az különböző élethelyzetek kapcsán szerzett nevelési tapasztalatok nagy segítséget jelentenek a nehéz helyzetbe került fiatalok számára, ezért szívesen adtak helyszínt a konferenciának. 

Az SOS Gyermekfalu szakellátói azért érkeztek Oroszlányba, hogy átadják a családból kikerült, traumát, vagy tartós traumát átélt fiatalok segítésében szerzett tapasztalataikat. 

A Szociális Szolgálattól és a Fővárosi Gyermekotthon (TEGYESZ) helyi intézményéből érkezett közel 30 résztvevő a három napig tartó képzés után bizonyára más szemlélettel, „traumatudatosan” tudja majd végezni munkáját – tájékoztatott Tóth Katalin, az SOS Gyermekfalu megbízottja.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek