Hír
2017. szeptember 04.

A rendőrség is felkészült

Mintegy másfél millió fiatal ült iskolapadba szeptember elsején. Közöttük 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista, 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait.

Szeptember hónapban - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában - kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a rendőrség és a polgárőrség azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton tesszük közzé

„Az iskola rendőre” program keretében tovább folytatjuk a „SuliMoped” programot, valamint a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedőket. A „SuliMoped”program tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg, amely összesen ezer - 8. osztályos általános iskolai - diák képzését jelenti. Az eredményes végrehajtás érdekében az ORFK-OBB az előző években beszerzett személygépkocsikat, segédmotoros kerékpárokat, utánfutókat, valamint személyi védőfelszereléseket továbbra is a program rendelkezésére bocsátja.

A rendőrség több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az iskolai bűnmegelőzési oktatás területén. A DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók állandó jelleggel a középiskolákban tevékenykednek.

KEM-RFK


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek