Önkormányzat
2017. augusztus 31.

Mind többen születnek

Örvendetesen növekszik a születések száma Oroszlányban, amit a számok is bizonyítanak. Míg öt évvel ezelőtt 170 újszülöttet regisztráltak, addig tavaly már 202 új apróság jött világra – olvasható a szerdai rendkívüli testületi ülés egyik előterjesztésében.

Ez azonban magával hozta a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítésének szükségességét.

A probléma megoldása rövid és hosszú távú intézkedések megtételét igényli. Jogszabályi előírás alapján óvodába azon gyermekeket kell felvenni, akik adott év augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Az idei évben az óvoda már nem tudja átvenni azon gyermekeket, akik szeptember 01-december 31. között töltik be 3. életévüket, a Bölcsődei Szolgálatnál pedig egyre növekszik az intézményi szolgáltatást igénybe vevők kérelme és várólista alakult ki.

A döntéshozók megvizsgálták a férőhelybővítés lehetőségeit, s úgy határoztak, nem csökkentik a Malomsori intézmény gyeremeklétszámát, valamint bizottsági vizsgálat tárgyát képezik az esetleges férőhelybővítések megoldási lehetőségei. 

A grémium elfogadta a „Központi orvosi (felnőtt- és gyermekorvosi) ügyelet ellátása Oroszlány és térsége közigazgatási területén” tárgyú közbeszerzési eljárásban az Inter-Ambulance Zrt. által tett ajánlatot.

A szolgáltatást az Oroszlány, Bokod, Kecskéd, Szákszend, Dad és Kömlőd települések közigazgatási területén élők munkanapokon 16 órától reggel 8 óráig, az ünnepnapot, munkaszüneti napot megelőző munkanap 16 órától, az azt követő munkanap 8 óráig vehetik igénybe, miután Lazók Zoltán polgármester aláírta az ezt rögzítő szerződést.

Az ügyeleti rendszer fenntartása lakosságszám alapján kerül megfizetésre, havonta mintegy 4,1 millió forint értékben.

Az előterjesztések teljes anyagát weboldalunkon olvashatja az Önkormányzat menüpontban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek