Hír
2017. augusztus 29.

Foglalkoztatási együttműködés

Uniós programot valósít meg az a konzorcium, amelynek célja a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű álláskeresők és inaktívak képzési és foglalkoztatási programjainak segítése a járásban.

Az erről tartott hétfői konferencián Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a partnereket. Mint elmondta: jó hír, hogy folyamatosan nő a foglalkoztatási mutató, hiszen Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya, és ezzel az értékkel a megye az országos rangsor harmadik helyén áll, Győr-Moson-Sopron és Vas megye mögött.

- Hogy értékelni tudjuk ezeket az adatokat, pillantsunk vissza a gazdasági válságot követő 2009-es évre, amikor a térségünket különösen súlyosan és váratlanul érintő leépítések hatásaként az oroszlányi járásban július végén 1.307 álláskeresőt tartottak nyilván, azaz 10,7 %-ot ért el a munkanélküliek aránya. Azt gondolom, nagyságrendileg érzékelhető a különbség – fogalmazott, majd így folytatta: ugyanakkor Oroszlányban napjainkban is közel 100 fő dolgozik a közmunkásként két csoportban a szociális szolgálatnál és az önkormányzatnál, akik visszavezetése a munkaerőpiac világába kiemelt feladatunk.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal konzorciumi partnereként a város sikeres pályázatot nyújtott be a TOP 5.1.2 „Foglalkoztatási együttműködések az oroszlányi járásban” címmel. A projekt megvalósításában együttműködő Kormányhivatal, a térségi önkormányzatok, civil szervezetek, munkáltatók és érdekképviseleti szerveik közösen próbálnak megoldásokat találni a térség munkaerő-piaci kihívásaira.

A projekt által biztosított át- és továbbképzési, valamint foglalkoztatást elősegítő támogatások révén újabb lehetőség nyílik arra, hogy a foglalkoztatók igényeiknek megfelelő munkaerőt találjanak a térségben.

Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek