Egészség
2017. június 29.

Az egészségügy dolgozóit köszöntötték

Szerda délután a művelődési központban köszöntötték az egészségügy dolgozóit a Semmelweis nap alkalmából. Lazók Zoltán polgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ijesztő tendenciák mutatkoznak össztársadalmi szinten, melyek az egészségügy legégetőbb problémáit is okozzák.

Nagyon nagy probléma a nővérek drasztikus létszámcsökkenése, és az orvosok körében megfigyelhető elvándorlás sem elhanyagolható gond, hiszen képzett gyógyítóink legjobbjait, valamint ma már szinte a terület minden szakágának kiválóságait elszívja Nyugat-Európa orvos és nővér éhsége – mondta a városvezető, majd így folytatta: mint az köztudott, önkormányzatunk sokat áldoz azért, hogy az oroszlányi emberek ellátása mind magasabb szinten valósuljon meg. Az idei évben költségvetésünkben több mint 35 millió forintot különítettünk el az ügyeleti rendszer fenntartására, tízmilliót a labor működtetésére, 15 milliós eszközbeszerzést, 16 milliós prevenciós programot támogatunk, és nem utolsó sorban 10 millió forintot biztosítottunk az ágazatban dolgozók munkájának elismerésére.

Varju János, a rendelőintézet főigazgatója elsősorban a megvalósult és tervezett fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévőket. Mint elmondta, konzorciumi keretek között pályázott az intézmény, és nyert 30 millió forintot, aminek egy részét a járóbeteg ellátás korszerűsítésére fordítottak, valamint az ápolási otthonban ebből a forrásból 100 személyes, modern konyha kezdte meg működését.

Befogadták az a pályázatukat is, ami az eszköz- és infrastrukturális fejlesztést szolgálná, ennek elbírálása folyamatban van. Ami a béreket illeti, tavaly ősszel elindult egy bérfejlesztési folyamat, ami 2019-re várhatóan rendezi az egészségügy elmaradását.

Az ünnepi gondolatokat követően elismerések átadására került sor: ketten vehették át a főorvosi kinevezést, tizenegyen részesültek jubileumi és törzsgárda jutalomban, hét dolgozó munkáját pedig főigazgatói dicsérettel ismerték el.

A Semmelweis nap alkalmából Lazók Zoltán a mentőállomás három munkatársát köszöntötte elismerő oklevéllel.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek