Kultúra
2017. június 26.

Hat ország képviselői Vágsellyén

A hét végén került sor Vágsellyén a hagyományos kézműves kirakodóvásárra és folklórprogramra, amelyen Oroszlány népes küldöttséggel képviseltette magát.

A rendezvényre északi szomszédunk valamennyi partnerét meghívta, így a magyarokon kívül cseh, finn, lengyel és ukrán delegációk is részt vettek az eseményeken.

A péntek délelőtti ünnepélyes megnyitón a vendégtelepülések polgármesterei megerősítették együttműködési szándékukat, és külön is megemlékeztek arról, hogy Vágsellye és a finnországi Kuhmo 40 évvel ezelőtt létesített partneri kapcsolatot.

A kétnapos rendezvény során felléptek a meghívott országokból érkező kulturális és hagyományőrző csoportok, így az oroszlányi Kridlovka zenekar és a Trapper Band, kiállítás keretében mutatta be nemzetiségi értékeit városunk Szlovák Önkormányzata.

Az ünnepségsorozaton Lazók Zoltán polgármester és Szabó Istvánné (Betka) önkormányzati elnök képviselte településünket, akik szombaton a Kridlovka együttessel továbbutaztak Garamkovácsiba, eleget téve az ottani falunapi meghívásnak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek