Hír
2017. március 31.

Több mint 100 ezer adag étel

A gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvény célja, hogy megállapítsa azokat az alapvető szabályokat, amelyek szerint az állam, a helyi önkormányzatok és a gyermekek védelmét ellátó természetes és jogi személyek, továbbá jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek meghatározott ellátásokkal és intézkedésekkel segítséget nyújtsanak a gyermekek törvényben foglalt jogainak és érdekeinek érvényesítéséhez, a szülői kötelességek teljesítéséhez, illetve gondoskodjanak a gyermekek veszélyeztetettségének megelőzéséről és megszüntetéséről, a hiányzó szülői gondoskodás pótlásáról, valamint a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerült fiatal felnőttek társadalmi beilleszkedéséről – olvasható abban az előterjesztésben, amit kedden fogadott el ülésén a képviselő-testület.

A Baráth Domonkos által vezetett szociális szolgálat napjainkban a gyermekvédelmi-gyermekjóléti feladatok ellátása mellett biztosítja – többek között - az adósságkezelési szolgáltatást, étkeztetést, házi segítségnyújtást, a családsegítést, a bölcsődei ellátást, működteti az idősek nappali klubját, a népkonyhát, az idősek gondozóházát, az éjjeli menedékhelyet, a családok átmeneti otthonát.

Az intézmény tevékenységének méretét jól szemléltetik 2016-os étkeztetési adatai: Oroszlányban 32954, míg Kecskéden 8377 adag ebédet szállítottak ki. A központi konyháról 14577 adagot vittek haza azok az étkezők, akiknek a fizikai állapota ezt lehetővé tette. A népkonyhán 18915 adag ételt osztottak ki a rászorulók között. A nappali klubban 6399 ebédet szolgáltak fel, míg az idősek gondozóházának ellátottjai számára 10446 adag készült. Összesen több mint 100 ezer adag ebédet készítettek tavaly.

A teljes anyag a város weboldalán olvasható!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek