Önkormányzat
2017. január 25.

Új emlékhelyet alakítanak ki

Az oroszlányi volt XVIII-as aknai „Kocsedó” tiszteletére ’56-os emlékhely kialakításának lehetőségét, a megvalósítás helyszínét, a szükséges feladatokat is megtárgyalta kedden a képviselő-testület soros ülésén.

A napirendek között szerepelt többek között az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról szóló rendelet megalkotása, a külterületekre és garázstelepekre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendszer átalakítása és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár 2016. évi tevékenységéről szóló beszámoló is.

A közterület-felügyelői csoport 2016. évben megtett intézkedéseiről a két ülés közötti eseményeket felvonultató anyagból tájékozódtak a döntéshozók. A hat közterület-felügyelő kétműszakos munkarendben látta el szolgálatait, azonban igazodva a lakossági bejelentésekhez, munkáltatói elrendelésekhez és a városi rendezvényekhez, több esetben ettől a munkarendtől eltérően hétvégén és a késő esti órákban is dolgoztak.

Járőrözés közben a lakossági bejelentések figyelembe vételével kezdeményeztek hatósági eljárásokat az elhanyagolt ingatlanok tulajdonosai ellen, kiemelt figyelmet fordítva az allergén növényeket tartalmazó területekre. A közterület-felügyelet több munkatársa korábban a rendőrség hivatásos állományában teljesített szolgálatot bűnügyi, illetve közrendvédelmi szakterületen. Ebből adódóan a szakmai ismereteik széleskörűek, intézkedéseiket kellő körültekintéssel, megfelelő jogi és intézkedés-taktikai ismeretek birtokában hajtják végre.

A 2016. évben kiszabott 4 millió forintnyi bírság összegéből december 31-ig mindössze 1 millió került befizetésre, mivel a bírságok túlnyomó többségét közmunkával, illetve elzárással váltották meg az érintett személyek. A felügyelők 221 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, továbbá 3 fő került elfogásra, 4 fő került előállításra, 3 esetben tettek büntető feljelentést és 167 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást. A közterület-használati engedélyekből a 2016. évben 5.710.854.-Ft került befizetésre.

A testületi anyag teljes terjedelmében város weboldalán olvasható!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek