Sport
2016. December 04.

Megy a szekér

Rangadóhoz méltó fogadtatásban részesültek a csapatok, szép számú közönség volt kíváncsi az ősz slágermeccsére. Több mint kétszázan utaztak buzdítani az oroszlánokat, hogy szép ajándék kerüljön karácsonykor a fa alá.

Látszott mindkét csapaton az elszántság, a kezdő feldobásnál feltűnő volt a győriek magassági fölénye. Iparkodtak is az első etapban, hogy ezt meglovagolják. Soszor került be a labda a palánk alá, s a lepattanóból rendre eredményesek tudtak lenni. Hamar hét pontos előnyt építettek, amit a negyed végéig meg is tartottak.

A második felvonás nagy birkózással kezdődött, de hiába védekezett jobban az OSE, Jestin Lewis mellé nem igazán tudott felnőni senki támadásban, pontszegény első félidőt produkálva ezzel. 39:33-as hazai vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után láthatóan mindkét csapat hasonló módon gondolkodott, próbálták megtörni egymás ritmusát, ne kaphasson a másik fonalat. Három percen keresztül nem esett kosár. Aztán a vendégeknek sikerült megtörni a kosárcsendet, elkezdtek zárkózni, a negyed végére meg is fordították az állást, a dudaszó pillanatában náluk volt az előny.

A záró részben már olyan védekezést produkáltak a Lions fiai, amivel teljesen elbizonytalanították a hazai gárdát, és Lewis mellé megjöttek a társak is támadásban, míg hazai oldalon nem tudott senki tolni egyet a szekéren. Roppant taktikusan, okosan játszották le a végjátékot, igazi csapatként. Óriásit küzdöttek a srácok, megmutatva valós tudásukat, kivillantva oroszlánkörmeiket.

A végén együtt ünnepelt az együttes lelkes szurkolóikkal, érthetően nagy volt az öröm, jó volt Oroszlányinak lenni a Rába-partján is.

Vavra András: „Az első félidőben túl sok támadó lepattanót engedtünk a győrieknek, nehezen tudtuk ellensúlyozni a magassági fölényüket és sok volt az eladott labdánk.

Átbeszéltük ezeket a félidőben, nagyon jól reagált a csapat, hatalmasat küzdöttünk és meg lett az eredménye. Nagyon büszke vagyok a srácokra, ez teljes csapattal is hatalmas teljesítmény, nem hogy ennyire megtizedelve. Mindenki beletette a magáét, legyen az támadás, védekezés, igazi csapatmunka volt. Mindegy, ki hány percet volt a pályán, minden momentum fontos volt ezen a meccsen, egy volt a cél, és ezt elértük. Ez így nagyon nagy bravúr volt.”

 • Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-OSE Lions 67-81 (23-16, 16-17, 10-17, 18-31)
 • Helyszín: Győr (500 néző)
 • Vezette: Sabáli, Dr. Magyari, Benedek
 • OSE: Kiss 11/6, Burai 6, Lewis 41/15, Gorzsás 2, Varga 8
 • Csere: Kovács 6, Wehner 5/3, Zrínyi 2, Keller -
 • Edző: Vavra András
 • Jók: Kiss, Kovács, Lewis, Varga

Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek