Intézmény
2016. november 07.

Jubilál a „Táncsics”

Három évtizede, 1986. augusztus 18-án nyitotta meg kapuit a Táncsics óvoda. Négy csoporttal indultak, majd két csoporttal bővültek, így jelenleg hat csoportba mintegy 140 apróság érkezik az intézménybe nap mint nap.

Programjuk és céljaik nem változtak a nyitás óta: az egészséges életmódra nevelés, ami a játékot, a tevékenységet, az egész óvodai életet áthatja. A csoportok foglalkozásai során a tanulási folyamatok és tevékenységek szervezésénél mindenkor figyelembe veszik a gyermekek életkorát és fejlettségi szintjét, így a tanulási folyamat komplex, játékos keretben történő képességfejlesztés.

A jubileum alkalmából a héten nagyszabású programsorozat vette kezdetét. Fénykép és játékkiállítás várta hétfőn a látogatókat az intézmény folyosóin, felidézve a 30 év emlékezetes eseményeit, majd koradélelőtt a kicsik vették birtokba a tornatermet, hogy mezítláb érezzék a földre helyezett kavicsokon, faháncson, fagolyókon, magvakon való járás különbségeit, délután pedig véradásra várták a szülőket, dolgozókat. Kedden ovis táncházzal indul a nap, majd az egykori munkatársakat látják vendégül nosztalgiázni, szerdán pedig a város többi óvodájának lakóit invitálják egy mesejátékra. Csütörtökön a szülőket szintén bevonják a korszerű ételek készítésébe, miközben az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívják a figyelmet.

A pénteki zárónapon, amelynek rendezvényeire Lazók Zoltán polgármester is jelezte részvételét, „30 éves az óvodánk!” címmel ünnepelnek kicsik, nagyok egyaránt, mindezt színesítve a gyerekek előadásaival.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek