Hír
2016. november 02.

XVII. Pályaválasztási Kiállítás

A Komárom–Esztergom Megyei Kormányhivatal az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, az idei évben is megrendezi a Pályaválasztási Kiállítást, ami a nagy érdeklődés miatt ebben az évben már három napon át, november 10-12. között várja a látogatókat a tatabányai Földi Imre sportcsarnokban.

Az esemény csütörtökön és pénteken 9.00-17.00 óráig, szombaton 9.00-12.00 óráig látogatható. A rendezvényen bemutatkoznak a térség középfokú oktatási, illetve felnőttképzést folytató intézményei, közel 60 kiállító részvételével, ahol személyesen lehet tapasztalatot szerezni és ismereteket bővíteni egy-egy szakma követelményeiről, egy-egy iskola légköréről.

Fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerhessék a hagyományos szakmák, foglalkozások mellett azokat az új szakmákat is, amelyeket a technika fejlődése, az átalakult gazdasági szerkezet következtében, valamint a megyénkbe települt nemzetközi cégeknek köszönhetően jelennek meg a foglalkoztatási piacon.

A kiállítás időtartama alatt a diákok különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így például pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, részt vehetnek pályaválasztási pszichológiai és grafológiai szaktanácsadáson, de kipróbálhatják ügyességüket is a kialakított kerékpáros KRESZ tanpályán.

Az érdeklődő fiatalok idén is jelentkezhetnek üzemlátogatásra („szakma-túrára”) annak érdekében, hogy a gyakorlatban is láthassák a termelés menetét, a különböző foglalkozásokat.

A programok hangulatát a középfokú iskolák diákjainak kulturális műsorai színesítik.

(a fotó a tavalyi rendezvényen készült)


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek