Mozaik
2016. június 16.

Tájékoztató az Otthon melege program családi házak felújítására vonatkozó pályázati kiírásáról

Oroszlány Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot az Otthon melege program családi házak felújítására kiírt pályázatához (ZFR-CSH/2016) kapcsolódó önkormányzati kiegészítő támogatás igényléséhez kapcsolódó feladatokról!

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő Testülete a 109/2016. (V.31.) Kt. határozatában döntött arról, hogy kiegészítő önkormányzati támogatást biztosít azon lakosoknak, akik pályázni kívánnak a központi támogatás elnyerésére.

Pályázni azon Oroszlányban található családi házakra lehet, melyek eleget tesznek a pályázati kiírásban foglaltaknak, és a pályázatban a támogatható energetikai munkálatok megvalósításához kérnek támogatást.

A központi támogatáshoz kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken keresztül érhetőek el: https://csaladihaz2016.nfsi.hu/

A kiegészítő támogatás az Önkormányzat rendelete szerint az alábbiak alapján állapítható meg:
A központi pályázathoz kapcsolódó kiegészítő önkormányzati támogatás intenzitása és mértéke a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően eltérő. A maximális önkormányzati támogatás mértéke az elszámolható költségek

  • 20 %-a, de maximum 900.000,- Ft, amennyiben a pályázó a hőszigeteléssel egyidejűleg egy további energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
  • 18 %-a, de maximum 720.000,- Ft, amennyiben a pályázó hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
  • 16 %-a, de maximum 540.000,- Ft, amennyiben a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
  • 14 %-a, de maximum 450.000,- Ft, amennyiben a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg a beruházás keretében.

A kiegészítő támogatás igényléséhez kérjük, használják a városi honlapról letölthető pályázati adatlapot és csatoljanak hozzá minden olyan alátámasztó dokumentumot, melyből megállapítható a pályázati jogosultság, a megvalósítani tervezett beruházás összköltsége, a támogatható tevékenységek összköltsége és az ehhez kapcsolódó központi és kiegészítő önkormányzati támogatás összege. A pályázathoz csatolni szükséges a megfelelő jogosultsággal rendelkező energetikai szakértő, tanúsító energetikai számításait, az energetikai tanúsítványokat.

A pályázatok benyújtásának helye és formája:
A kiegészítő támogatásra vonatkozó pályázatokat az Önkormányzathoz a keretösszeg kimerüléséig várja, kérjük, törekedjenek arra, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az Városfejlesztési Bizottságnak a döntéshozatalra, így kérjük, minél hamarabb juttassák el pályázatukat hozzánk. A kiegészítő támogatásra vonatkozó pályázat magyar nyelven, kizárólag elektronikusan nyújtható be.

A pályázatot tartalmazó elektronikus adathordozót zárt borítékban a következő címre kérjük eljuttatni:
Oroszlányi Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet
2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78., 42., 43. és 66. iroda
A borítékon/csomagon fel kell tüntetni a pályázat kódszámát (ZFR-CSH/2016), a pályázó nevét és címét, valamint a pályázattal érintett épület címét.

A pályázat benyújtásával, összeállításával kapcsolatosan tájékoztatást a jegyzői kabinet munkatársai nyújtanak, akiket kérjük elsősorban telefonon vagy elektronikus úton keressenek kérdéseikkel:

A pályázathoz tartozó anyagok (adatlapok és mellékletek) a PÁLYÁZATOK menüpontból tölthetőek le!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek