Önkormányzat
2016. június 08.

Tudományos és Technológiai Park

Egyetértett a „Tudományos és Technológiai Park” cím elnyerésére irányuló pályázat elkészítésével, és lehetőség esetén benyújtásával legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Erre a célra a 2016. évi költségvetésében 4,5 millió forintot biztosított az általános tartalék terhére.

Az Ipari Park bővítésével kapcsolatosan merült fel az ún. Tudományos és Technológiai Park (TTP) cím megszerzésének lehetősége, majd az ennek való megfelelés mihamarabbi igénye fogalmazódott meg. A 2016-os évben TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében országosan 40 milliárd forint, GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) keretében 6 milliárd Ft áll rendelkezésre ipari parkok és TTP-k fejlesztésére.

A TTP cím megszerzésének előnye többek között, hogy több betelepülő vállalkozást eredményezhet, így növekedhet a város iparűzési adóbevétele. Tudományos igényű iparfejlesztés, és a high-tech vállalatok számára megfelelő környezet alakulhat ki, növekedhet a szakképzett és diplomás munkahelyek száma, várható a szakképzés fellendülése, További prioritás, hogy városmarketing szempontból presztízs értékű együttműködések, fejlesztések jöhetnek létre, ami által Oroszlány régiós helyzete erősödhet. Jelenleg a Tudományos és technológiai parkok száma 7, további 8 az előkészítés, illetve címpályázat-készítés valamely szakaszában tart.

A pályázattal kapcsolatban szerda délelőtt megbízási szerződést kötött az önkormányzat az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületével (IPE), amely az Ipari Park Tanács tagja. Ez utóbbi a nemzetgazdasági miniszter tanácsadó, véleményező és döntés-előkészítő szakmai testülete.

A társaság ennek keretében elvégzi a szükséges előzetes felmérést, elkészíti a TTP pályázathoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányt, illetve a projekt-terveket. A TTP címpályázat elkészítése, mellékleteinek összeállítása, a szükséges adatlapok és formanyomtatványok elkészítése, az igazolások és nyilatkozatok rendszerezése, beszerzése szintén az IPE feladata lesz.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek