Hír
2016. június 02.

Az Otthon Melege – a családi házakban is

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016 áprilisában tette közzé pályázati felhívását az Otthon Melege Program „Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” című alprogramja keretében.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az Otthon Melege Program „Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogramhoz hasonlóan a családi házak esetében is biztosítja a lehetőséget kiegészítő önkormányzati támogatás elnyerésére.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, és eredményes pályázat esetén a pályázat elbírálásakor feltételes támogatási ígérvényt állíthat ki az önkormányzat. Tényleges önkormányzati támogatásra abban az esetben kerülhet sor, ha a pályázatot a központi költségvetés is támogatja.

Támogatást kizárólag hagyományos technológiával 1996. előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterülettel rendelkező, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni: homlokzatok és födémek hőszigetelésére, homlokzati nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, fűtési és/vagy HMV rendszerek korszerűsítésére, és megújuló energiafelhasználás kialakítására vagy növelésére.

Az épületek komplex fejlesztésének ösztönzése érdekében a kiegészítő önkormányzati támogatás összege differenciáltan kerül meghatározásra. Az elszámolható költségek 20 %-ának megfelelő összegű kiegészítő önkormányzati támogatás jár a komplex fejlesztések esetén, míg a csak részleges korszerűsítések esetében alacsonyabb a mérték.

A teljes anyag a május 31-i testületi ülés dokumentumai között olvasható!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek