Önkormányzat
2016. június 01.

Eredményes rendőri munka, kevesebb bűncselekmény

Tizenhét napirendi pont megvitatása várt a képviselőkre a keddi ülésen, amit Lazók Zoltán távollétében Rajnai Gábor alpolgármester vezényelt le.

Többek között szó volt az Oroszlányi Ipari Park cím bővítésével kapcsolatos eddigi eredményekről, döntés a „Tudományos és Technológiai Park” cím elnyerésére irányuló pályázat előkészítéséről, a járdák felújításának menetéről, a városi közétkeztetés minőségéről, a súlyemelő edzőterem és a hozzá kapcsolódó létesítményrészek felújításáról, valamint a Malomsori óvoda energetikai korszerűsítéséről.

Az egyik legnagyobb közérdeklődésre számot tartó téma az Oroszlányi Rendőrkapitányság beszámolója volt a település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról. A tájékoztatón részt vett Farkas Gábor r. ezredes, megyei főkapitány, valamint Madari Csaba városi kapitány is.

Mint az az előterjesztésben olvasható, a kapitányság működési területe Oroszlány városát és öt környező községet (Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Szákszend), valamint közigazgatási határaikat foglalja magában, 197,17 négyzetkilométeren, mintegy 26.000 fő lakossal együtt.

A bűnügyi helyzet értékelése során megállapítható, hogy a település területén regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest jelentősebb csökkenést mutat. 2014-ben ez a szám még 473 volt, míg 2015-ben 385 nyomozást indítottak a város területén regisztrált bűncselekmények folytán. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma 91-ről 129-re emelkedett, melynek oka, hogy a rend őrei aktív tevékenységük eredményeként több közterületen elkövetett kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt derítettek fel.

Ami a kiemelt bűncselekmények alakulását illeti, személy elleni bűncselekményeken belül a testi sértések száma a 2014-ben 33, tavaly 20 volt.

A bűncselekmények kriminalisztikai elemzésével kapcsolatban megállapítható, hogy az összes vagyon elleni bűncselekmények közül 137 lopás, és 14 lakásbetörés vált ismertté. Az ismertté vált lopások száma 2015-ben jelentősen, közel harmadával, míg a lakásbetörések száma több mint kétharmadával csökkent. A rablások száma 2014-ben 4 volt, míg 2015-ben ilyen bűncselekményre nem került sor. A város területén elkövetett garázdaságok száma jelentős mértékű csökkenést mutat az előző évhez képest, számuk 29-ről, 14-re csökkent – áll a tájékoztatóban.

A testületi ülés teljes anyagát ITT olvashatja!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek