Sport
2016. április 12.

Jól indult a rájátszás

Villámrajtot vett kezdésnél az oroszlányi együttes, és pillanatok alatt nyolc pontos előnyre tett szert, anélkül, hogy ők betaláltak volna, így két perc után jöhetett is az első hazai időkérés. Sikerült rendezni a soraikat, lassan araszolgatott felfelé a Békés.

A második negyedben ellentmondást nem tűrően kosárlabdázott az OSE, olyan agresszivitással, mint kevésszer ez idáig, és ez meg is hozta a gyümölcsét, újra sikerült felépíteni egy tíz pontos előnyt. Hátul nagyon jól összezártak, lepattanót szinte nem is engedélyeztek a békésieknek. Többen is jól szálltak be a padról, ennek hozományaként megőrizték előnyüket a félidőig.

Szünet után nagy küzdelem alakult ki a felek között, ment a birkózás, a harc minden kosárért, lepattanóért, egyik csapat sem ismert elveszett labdát. Kiegyenlített negyedet produkáltak a felek, így a záró felvonásig nem változott a különbség.

Az utolsó részben már nem volt elég erő a hazaiakban a fordításhoz, így volt közel húsz pontos különbség is.

Összességében egy nagyon fegyelmezett csapatjátékkal, hatalmas szívvel, igazi csapatként játszottak az oroszlánok egy erős ellenféllel szemben. Sok jó egyéni teljesítmény párosult ehhez a győzelemhez, védekezésben mindenki tudta a dolgát és hatalmas fölénnyel nyerték a lepattanóharcot (23-43).

Vavra András: „Erős hazai pályája van a Békésnek, de védekezésben szinte tökéleteset nyújtottunk, a lepattanózásról már nem is beszélve. Jól sikerült kivennünk kulcsjátékosaik erősségeit, ez döntő volt a mérkőzés szempontjából. Támadásban is igazi csapat voltunk, kellően agresszívak, és jól választottuk meg a Békés védekezéséből adódó emberelőnyös szituációkat. Pénteken hasonlóan koncentrált játékra lesz szükség, szeretnénk lezárni a párharcot!”

  • Békési SzSK-OSE Lions 63-76 (21–20, 14-24, 17-17, 11-15)
  • Helyszín: Békés (350 néző)
  • Vezette: Pozsonyi, Varga, Balogh
  • OSE: Wehner 20/3, Bocsárdi 2, Vujovic 9, Kiss 10, Burai 13
  • Csere: Sonyák 4, Gorzsás 7, Zrínyi 9/6, Ughy 2
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Burai, Vujovic, Wehner, Zrínyi

Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek