Hír
2016. április 04.

Projektzáró

Projektzáró rendezvényt tartottak a Hamvas Béla Gimnáziumban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósított programsorozat célja a hazai köznevelésben tanuló fiatalok matematikai, természettudományos, technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciáinak erősítését segítő, általános felfedezési tapasztalatokat nyújtó komplex tehetséggondozó programok megvalósításának támogatása.

A gimnázium tehetséges diákjai komplex programban interaktív előadásokon fejleszthették csillagászati, földrajzi, anyanyelvi és digitális kompetenciájukat. A 2015 augusztusában kezdődő programban 30 diák vett részt, akiket egy teszt segítségével választottak ki csaknem 200 tanuló közül.

- A több mint 100 millió forint jó helyre került, mondta Popovics György megyei közgyűlési elnök, miután meghallgatta a tanulók beszámolóját. Sok ilyen programra lenne szükség, hiszen ezek által olyan ismeretekkel gazdagodnak a részt vevők, melyet a tananyagok vagy csak érintenek, vagy egyáltalán nem tartalmaznak. A megyei elnök gratulált az iskolának, a diákoknak.

A projektzáró rendezvény után dr. Radványiné Varga Andrea igazgató büszkén mutatta a megyei elnöknek azt a 40 új számítógépet, melyet a KLIK-től vehettek át, és éppen a napokban üzemeltek be.

forrás-fotó: KEMÖH


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek