Közélet
2016. február 23.

Több ezren az állatok védelmében

Az állatkínzás ellen tartottak budapesti demonstrációt a hétvégén több mint 120 állatvédő szervezet összefogásával – tudósított az MTI.

A szervezők az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának törvénymódosító javaslatot nyújtottak át, amely az állatkínzás büntetésének szigorítását tartalmazza. Eddig soha nem látott összefogás indult meg az állatok érdekében – emelték ki a tüntetők. A szombaton megtartott demonstráció több mint 120 szervezet összefogásával jött létre. A szervezők azt szeretnénk elérni, hogy az állatkínzók részesüljenek méltó büntetésben és valóban letöltendő szabadságvesztést kapjanak. Olyan büntetési tételeket akarnak elérni, amelyek elriasztanak a bántalmazástól.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a napokban a parlamentben már bejelentette, hogy a tárca is egyetért a szabályozás szigorításával. Ezért a minisztérium kezdeményezni kívánja, hogy az állatkínzás alapesetét vétség helyett nyilvánítsák bűntetté, és a kiszabható büntetések tételkereteit is növelné.

Oroszlányt Omáscsik Orsolya, a Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület elnöke képviselte az eseményen, aki tagja volt januárban az akciót meghirdető csapatnak is.

fotó: MTI


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek