Sport
2016. February 16.

Edzőtermet avattak

Oroszlány életében újabb sporttörténeti esemény részesei lehetünk, és több évtizedes hiányt pótolva, együtt ünnepelhetjük ennek az ökölvívó létesítménynek a felavatását – kezdte beszédét hétfőn délelőtt Lazók Zoltán polgármester, aki így folytatta: Hosszú út vezetett idáig, pedig az elődök által kivívott tekintély is megkövetelte, hogy méltó elhelyezést kapjanak a szakág sportolói.

A teljesség igénye nélkül idézném fel azokat, akik sokat tettek azért, hogy sportsikereik mellett Oroszlány hírnevét is öregbítsék. Tóth László 1973-tól 30 éven keresztül volt elkötelezett trénere és meghatározó alakja a helyi ökölvívásnak, akinek kezei közül olyan hírességek kerültek ki, mint fia, a többszörös magyar bajnoki helyezett Tóth László, Bakos János, az ötszörös magyar bajnok, vagy Molnár Tibor, Oláh Miklós és Danyi József. Mindenképpen meg kell említenem a tragikus sorsú Somodi Ferencet, aki 1979-ben ezüstéremmel, míg 1985-ben aranyéremmel léphetett ki a ringből az Európa-bajnokságon. Méltán vagyunk büszkék az oroszlányi születésű, nagyváltósúlyban sikert sikerre halmozó Kovács „Vipera” Attilára, és nem utolsó sorban napjaink ifjú tehetségére, Rácz Krisztoferre a tavalyi anapai serdülő Európa-bajnokság ezüstérmesére.

Ideje volt tehát, hogy megfelelő felkészülési körülményeket biztosítsunk a jelen tehetségeinek, akik felkészítését az egykori Tóth tanítvány, Danyi József irányítja – fogalmazott a városvezető. Oroszlány képviselő-testületének tavaly októberi ülésére készült az az előterjesztés, amely zöld utat adott a beruházáshoz. Az edzőterem kialakításával egy hosszú, évek óta húzódó probléma oldódik meg, hiszen a város ökölvívói – helyiség hiányában – eddig Tatabányára jártak tréningezni.

Az OKÖ Zrt-től bérelt 120 négyzetméteres, Táncsics úti terem közel 6,5 millió forint önkormányzati támogatásból készült el. A villamossági, gépészeti és belső szakipari munkálatokat a LÜN Kft. irányította Tassi József és Nagy Csaba vezetésével. Vizesblokk és öltöző került kialakításra. A két másfél méter hosszúságú és kettő 80 cm hosszúságú öltözői pad elkésztéséhez Molnár István javaslatára a LÜN kft. igénybe vette a városban működő szakiskola tanulóit is. A keret meghegesztését, a pad összeszerelését, festését, a lécek rögzítését a tanulók végezték el.

A bokszolók nagy örömére, sikerült megvásárolni 2,3 millió forintért egy 6x6 méteres, nemzetközi versenyekre is alkalmas mobil küzdőteret, melyből Magyarországon összesen tizenkét darab található. A fejlesztés eredményét igazolja, hogy az eddigi 8-10 gyerek helyett már 20-25 ifjú bunyós látogatja a Danyi József által vezetett edzéseket.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek