Intézmény
2016. February 06.

Farsang a nélkülözőknek

Jó azt látni, hogy évről évre mind többen jönnek el rendezvényeinkre, és mind aktívabbak a közösségi eseményeken – tartott gyorsértékelést péntek délelőtt Sárkány Krisztina, aki kolléganőjével, Kulcsár Viktóriával szervezte meg a hajléktalanok farsangi mulatságát az oroszlányi hajléktalanszálló nappali melegedőjében.

A város Szociális Szolgálatának munkatársai szellemi vetélkedővel, ügyességi versenyekkel várták a közel negyven rászorultból alakított három csapatot, s bizony volt értelme az aktivitásnak, hiszen ezen múlott, hogy az adományokból, a tisztító és tisztálkodó eszközökből mennyi jut a versenyzőknek, illetve az alkalomhoz illően jelmezt öltött résztvevőket. Az ebédet követően farsangi fánkkal vendégelték meg a hajléktalanokat, akiket a délután további részében a ’70-es évek slágerei szórakoztattak.

Közben a Szociális Szolgálat másik helyszínén, a Családok Átmeneti Otthonában is nagy volt az izgalom. Itt tizenkét családot látnak el és segítenek jelenleg, amelyekben 22 gyermek él, és ők valamennyien maskarát húztak, hogy együtt farsangozzanak Szmilek Zsuzsanna intézményegység-vezetővel és segítőivel. Már két napja folytak az előkészületek, készültek a jelmezek, a sajtos és kókuszos sütemények, péntek délután pedig felvonulással vette kezdetét az esemény. Játékok, versenyek szórakoztatták a fiatalokat és szüleiket, miközben az adományozóknak köszönhetően sült a házias pizza, de jutott alma, mandarin és édesség is mindenkinek a zenés mulatságon.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek