Közélet
2016. január 31.

Eredményes évet zártak az oroszlányi polgárőrök

Nagy veszteség érte tavaly az Oroszlányi Polgárőr Egyesületet, hiszen tragikus hirtelenséggel, fiatalon hunyt el egyik legaktívabb tagjuk, Farkas Ferenc, akire néma főhajtással emlékeztek a szombati évértékelő, évnyitó eseményen.

Gánics József elnök köszöntötte elsőként a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Madari Csaba városi rendőrkapitányt, Bárdos Zoltán megyei polgárőr elnököt és Nagy Csabát, a Rákóczi Szövetség települési elnökét.

Mint az a 2015-ös beszámolóban elhangzott, az egyesület 1992-től, immár 24. éve működik eredményesen 25 fős csekély, de aktív létszámmal. - Nagyon nehéz olyan személyt találni, aki a szabadidejének terhére vállalja a munkát a közbiztonság érdekében ellenszolgáltatás nélkül, így főleg a nyugdíjas korosztályhoz tartozókra lehet támaszkodni. Ők azok, akik akár a családi program rovására is vállalják a feladatellátást – fogalmazott Gánics József, aki hozzátette: közel 13 ezer órát voltak akcióban tavaly az önkéntesek, és két alkalommal, a bányásznapon, illetve az adventi programsorozat időszakában szinte emberfeletti teljesítményt nyújtottak Oroszlány polgárőrei.

Mint az a pénzügyi beszámolóból kiderült, stabil anyagi alapokon áll a szervezet, 1,9 milliós tartalékkal, pedig 2015-ben mind a bevételi, mind a kiadási oldal megközelítette a 2 millió forintot. Számítógéppel, nyomtatóval, kerékpárokkal, mobiltelefonnal és védőruhákkal tudták fejleszteni eszközparkjukat, s ahogy tavaly, úgy idén s számíthatnak az önkormányzat és a megyei szövetség támogatására, de folyamatosan figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket is.

A jelenlévő vendégek elismeréssel szóltak a civil szervezet munkájáról, majd tavalyi tevékenységük elismeréseként Breitner Rudolf, Fazekas János, Hezler Csaba, Tóth József és Török Attila vehette át az önkormányzat és a rendőrkapitány ajándékát.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek