Hír
2016. január 14.

Szolgáltatási szerződés a családsegítésről

Jelentősen módosult a családsegítésről és a gyermekjóléti szolgáltatás ellátásáról rendelkező jogszabály 2016. január 1-től.

File Beáta jegyző kezdeményezésére kedden a Polgármesteri Hivatalban a változásokkal kapcsolatos feladatok ismertetésére, megbeszélésére, a települések és intézmények közötti együttműködés kereteinek meghatározására került sor egy szakmai fórum keretében. A rendezvényen a Szociális Szolgálat munkatársain kívül, a járási települések jegyzői, az Oroszlányi Járási Hivatal és Oroszlányi Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai vettek részt.

A rendezvényen Deák Ferencné, a szociális szolgálat tanácsadója ismertette azokat a jogszabályi változások, amelyek nemcsak a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatást ellátó Szociális Szolgálatot, hanem valamennyi önkormányzatot érintenek.

A január 1-jén hatályba lépett módosítások lényege, hogy a polgármesteri hivatalt működtető települési önkormányzat a lakosságszámtól függetlenül köteles család- és gyermekjóléti szolgálatot, a járásszékhely település (Oroszlány) pedig köteles család- és gyermekjóléti központot működtetni.

Az év első napjától Bokod, Dad és Kecskéd önkormányzatai kötnek háromoldalú szolgáltatási szerződést a járásközponti önkormányzattal, valamint a Szociális Szolgálattal.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek