Hír
2016. január 09.

Új évet kezdtek a bányász nyugdíjasok

Eichardt János, az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetője üdvözölte elsőként péntek este a közösség évnyitó rendezvényének résztvevőit, köztük Rabi Ferencet, a BDSZ elnökét, a márkushegyi dolgozók érdekképviseleti vezetőjét, Illés Róbertet, valamint a Mórról és Pusztavámról érkező tagtársakat.

Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében arra emlékeztetett: Jó egy évvel ezelőtt, 2014 decemberében arról a sajnálatos hírről számoltam be, hogy beszüntetik a széntermelést a márkushegyi bányaüzemben. Ezzel szertefoszlott azok reménye, akik még bíztak abban, hogy mégsem zárják be az ország egyetlen mélyművelésű szénbányáját. Most úgy érkeztem, mint az egykori vándorlegény: hoztam jó és rossz híreket is. Kezdjük a rosszal, hiszen immár nem füstölög a Vértesi Erőmű kéménye, és itt is megkapta felmondólevelét a dolgozók első csoportja. Nem tehetünk mást, mint hogy bizakodunk abban, hogy az egyébként is munkaerőhiánnyal küzdő ipari parkban megtalálják boldogulásukat az emberek, valamint abban, hogy nem véglegesen kerül lakat az erőmű ajtajaira – fogalmazott a városvezető, aki ezt követően Oroszlány ez évi, közel 2 milliárd forint értékű beruházásairól tájékoztatta a vendégeket.

- Van tehát miért örülnünk, és van miért aggódnunk is. Önök azonban már megtették mindazt a városért, amit – némi pátosszal szólva – megkövetelt a haza. Felépítették Oroszlányt. Élettel, kultúrával, sporttal és civil kezdeményezésekkel töltötték meg, s most a jól megérdemelt nyugdíjas évekhez kívánok önöknek elsősorban jó egészséget, hosszú és boldog életet – mondta Lazók Zoltán, akit névre szóló korsóval ajándékozott meg Illés Róbert.

Az est további részében fehér asztal melletti beszélgetéssel, a régi emlékek felidézésével múlatták az időt az egykori széncsaták hősei.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek