Önkormányzat
2016. január 08.

Oroszlány három emblematikus épülete újult meg

Építeni sokféleképpen lehet. Keservvel, stresszelve, zsugorian és profitra éhesen, de jókedvvel, lendületesen, fiatalosan is. S építeni csak így érdemes, mind épületet, mind közösséget – ezekkel a Máté Alberttől idézett gondolatokkal köszöntötte péntek délután Lazók Zoltán oroszlányi polgármester a KEOP-5.7.0/15-2015-0332 és a KEOP-5.6.0/12-2013-0033 azonosító számú „Oroszlány Város Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése” című projektek záróünnepségének vendégeit, köztük Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselőt.

- Én azt gondolom, az elmúlt egy év oroszlányi beruházásai, megkezdett építkezései jó példák arra, hogy mi minden megvalósulhat, ha találkoznak az ambiciózus gondolatok a lebonyolítást, segítő csapatmunkával és a politika megvalósítást támogató szándékával.

Összesen bruttó 321 és félmillió forintos támogatást használhattunk fel az „Oroszlány Város Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése” című projektek keretében. Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, az Új Szolgáltató Városközpont és a Hamvas Béla Gimnázium épületeinek hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje valósult meg 2015 októbere és decembere között. Ezt a hatalmas összeget egészítette ki önerejével, mintegy 55 millió forinttal az önkormányzat – fogalmazott a településvezető.

Czunyiné Bertalan Judit beszédében azt emelte ki, hogy Oroszlány három emblematikus épülete újult meg: - elsőként a kultúra fellegvárát, a művelődési központot említem, hiszen ennek a reprezentatív épületnek kijárt a megújulás. Az oktatás szempontjából szintén kiemelt helyszín volt a gimnázium, a szolgáltató város, illetve a járási székhely feladataiból fakadóan pedig a volt Arany iskola korszerűsítése és energetikai fejlesztése fejeződött be, ahol várhatóan a már most is ott működő kormányablak és munkaügyi kirendeltség mellé mind több járási és önkormányzati szolgáltatás telepíthető – mondta.

Ezt követően Czunyiné Bertalan Judit és Lazók Zoltán átvágta a nemzeti színű szalagot, hivatalosan is felavatva a három beruházást.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek