Közélet
2015. december 09.

Díjazták a szolgálatot

A 2015. évi közfoglalkoztatási programok végrehajtásában országos szinten kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatók eredményes munkáját elismerve a Belügyminisztérium december 4-én okleveleket adott át.

Az Önkormányzati Szociális Szolgálat a közfoglalkoztatás területén végzett kimagasló munkaszervezéséért, a hajléktalan emberek segítését szolgáló program innovatív, példaértékű megvalósításáért miniszteri elismerésben részesült. Az oklevélhez 3 millió forint összegű támogatás is jár, mely összeget a Szociális Szolgálat a jövő évi programjainak megvalósítása során használhat fel. Az oklevelet Mátics Katalin intézményvezető vette át.

Ez a hír, amihez talán Lazók Zoltán polgármester gondolatait lehet hozzátenni, amit a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen fogalmazott meg a közelmúltban: Magyarországon ma a szociális munkának és a közösségi köszönetnek különös jelentősége van, hiszen valamennyien tapasztaljuk, hogy egyre több a feladat és egyre nagyobb a közös felelősség. Miközben egyre többeknek kellene átmenetileg, vagy sajnos tartósan is segítséget nyújtanunk, egyre kevesebb forrás áll rendelkezésünkre. Ezért ebben a helyzetben különösen fontos, hogy egyértelművé tegyük azt, hogy Oroszlányban ezeket a problémákat kezelni tudjuk, nagymértékben a szolgálat szakmaiságának és elhivatottságának köszönhetően.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek