Hír
2015. december 08.

Még mindig a válság előtti szinten

A kiskereskedelmi forgalom volumene októberben 4,0 százalékkal nőtt a szeptemberi 5,1 százalékos emelkedés után az egy évvel korábbihoz képest, a naptárhatástól megtisztított adat pedig 4,5 százalékos növekedést mutat - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene. Az év első tíz hónapjában a forgalom az adatok szerint 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Január-októberben az élelmiszerek forgalma 3,5, a nem-élelmiszer termékeké 7,7 százalékkal nőtt, az üzemanyag kiskereskedelem 7,6 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

A kiskereskedelemben 2006-ig nőtt a bolti, és áruházi költekezés Magyarországon, amit a gazdasági válság, illetve a megszorítások miatt egy jelentős visszaesés követett. A piac lassan kezdett feléledni, és csak 2013-ban kezdett el nőni (még 2012-ben is visszaesett kiskereskedelem a KSH kimutatása szerint az előző évhez képest).

Az összegzések azt mutatják, hogy az idén várható decemberi költekezés révén megvásárolható árumennyiség bár megközelíti, még mindig nem éri el a 2006. évi szintet.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek