Kék hírek
2015. november 05.

Elfogták a tolvajt

Elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az oroszlányi nyomozók azt a férfit, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint álkulcs segítésével bejutott egy idős oroszlányi asszony lakásába és onnan eltulajdonított egy laptopot és egy faliórát.

A sértettnél nem először járt idegen. A néni 2015. április 13-án már tett feljelentést az Oroszlányi Rendőrkapitányságon. Akkor az ezüst étkészletét tulajdonította el az akkor még ismeretlen tettes. A sértettől 2015. szeptember 6-án délelőtt loptak ismét. Az elkövető kihasználta, hogy az idős hölgy a templomba ment.

A helyi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, így tudták meg, hogy az ellopott tárgyakat egy budapesti zálogházban adták le. A rendőrök házkutatást tartottak a fővárosi antikvitásban, ahol megtalálták az ezüstékszerekről és a falióráról szóló átvételi elismervényt, amelyeket a sértett szomszédja látott el kézjegyével. A rendőrök a nyomozás során a gyanúsított egyik ismerősénél megtalálták az eltulajdonított laptopot, amelyet visszaadtak a 94 éves idős asszonynak, 2015. október 14-én pedig elfogták T-Sz. M.-et is, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség, de a férfi gyanúsítotti kihallgatásán nem ismerte el a lopást.

A nyomozók 2015. november 3-án ismét gyanúsítottként hallgatták ki a 28 éves szomszédot, aki ezúttal már beismerő vallomást tett. Elismerte, hogy ő ment be a néni otthonába 2015. április 13-án és 2015. szeptember 6-án is és ő tulajdonította el az idős hölgy tárgyait. T-Sz. M. ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

KEM-RFK


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek